Bouillon van bospaddestoelen

Ingredienten

(6pers)

  • 40 gram gedroogde bospaddenstoelen

  • 300 gram verse bospaddenstoelen mengeling (cantharel, shii take, trompettes, ….)

  • Olijfolie

  • ½ teentje look

  • 2 l  kippenbouillon

  • 1 l water

  • 1 Stengel witte selder

  • 1/2 stengel prei

  • 1 wortel

  • ½ grote ui of 1 kleine ui

  • 1 takje rozemarijn

  • 2 takjes tijm

  • 2 laurierblaadjes

  • Scheutje sherry

  • Peper en zout

  • verse bieslook

  • sap van ½ citroen

Bereidingswijze

  • laat de gedroogde paddenstoelen enkele uren weken ineen deel van de kippenbouillon

  • giet de bouillon door een zeefje

  • snij de groenten in julienne (sliertjes) en was ze (selder, prei, wortel)

  • snij de ui fijn

  • stoof de groentjes aan in olijfolie samen met de gedroogde paddenstoelen en de look

  • kruid af met peper en zout

  • blus met de kippenbouillon, water, voeg tijm, laurier en rozemarijn toe en laat 10 min. Sudderen

  • snij de bospaddenstoelen in sliertjes, en bak ze in een pan op een heet vuur met een scheutje olijfolie, en kruid ze met peper en zout en bevochtig met het citroensap.

  • Voeg de bospaddenstoelen, de sherry toe aan de bouillon en laat nog 2 minuten doorsudderen

  • Verdeel in soepborden en werk af met fijngesneden bieslook

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Clean Grey